Флорънс продължава да бушува край американските брегове и вече взе жертви. Сред

...
Флорънс продължава да бушува край американските брегове и вече взе жертви. Сред
Коментари Харесай

Майка и бебето й сред жертвите на чудовищния Флорънс

" Флорънс " продължава да бушува край американските брегове и към този момент взе жертви. Сред тях са майка и бебето й, които починаха, откакто дърво падна върху тях в Северна Каролина около осем часа след навлизането на урагана на сушата. Бащата на детето е в болница. В Пендър Каунти жена умря от инфаркт, откакто парчета, блокирали пътищата, попречиха на парамедиците да стигнат до нея. Четвърти човек е умрял в Лънор Каунти, пробвайки се да включи генератора си. 

Двама мъже на 70-годишна възраст също са измежду жертвите. Единият е бил погубен. до момента в който се е опитвал да свърже електрически генератор, а за гибелта на другия са отговорни мощните ветрове. Ураганът удари Атлантическото крайбрежие на Съединените щати, придружаван от бурен вятър и пороен дъжд. 

600 000 семейства са без ток. Вятърът със скорост 150 километра в час е изкоренил дървета и отнесъл покриви. Има наводнени региони. 1,7 милиона души са евакуирани. В окото на бурята са и хиляди наши сънародници. В момента " Флорънс " се насочва към Чарлстън, Южна Каролина, след което ще направи противоположен завой към северозапад и ще продължи нагоре, само че към този момент като много по-слаба тропическа стихия. 

Местните управляващи проведоха избавителни опера
Метеоролозите предизвестяват за риска от животозастрашаващи наводнения в елементи от Северна и Южна Каролина и Вирджиния. " Флорънс " отслабна от вихър в тропическа стихия, само че продължава да наводнява източния бряг с дъждове, събаряйки дървета и нанасяйки вреди на къщите в засегнатите елементи. Бурята постепенно минава през източните щати с ветрове със скорост 105 км/ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР